Trei firme ieşene de transport rămân fără licenţe

– Firma Prodan Impex care efectua curse pe traseul Iaşi-Ciurea, SC RVG Speed SRL pe Iaşi-Bivolari şi SC Transport Tour de pe Paşcani-Vatra-Brăteşti vor rămâne fără licenţe

– Această decizie a fost luată de Serviciul de Transport Public din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi (CJ) pe motiv că firmele „au avut abateri grave şi repetate”

.

Un conflict mai vechi între Prodan Impex şi CJ a fost redeschis ieri când Petru Focşa, şeful Serviciului de Transport, a anunţat că firma nu folosea toate cele şase maşini cu care a câştigat licitaţia, nu efectua cele cinci curse zilnice şi nici nu a obţinut toate avizele necesare.

„Operatorul Prodan a venit cu doar două maşini din cele şase. Una era luată chiar de pe traseul cu Bogdăneşti şi a dus-o pe Ciurea”, a spus Focşa.

De cealaltă parte, transportatorul susţine că nu a fost lăsat să-şi facă treaba de autobuzele RATP şi că a pierdut o investiţie de un milion de euro. Prodan susţine că îl va da în judecată pe Focşa.

„Ăştia de la CJ sunt duşi cu sorcova. Simirad a băgat 18 autobuze RATP pe traseul Iaşi-Ciurea care circulă haotic, fără un grafic. Eu nu am făcut nicio oră pe acest traseu pentru că nu am nicio şansă cu cele 18 autobuze. Focşa e în afara legii. Eu pot folosi pe ce traseu vreau maşinile din parcul meu auto”, spune Victor Prodan, patronul firmei de transport.
Sursa: Ziua de Iaşi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.