„Vrabia ALTEX mălai visează”: „Prima casă” ar trebui extins la televizoare şi frigidere

– Programul “Prima casa” ar trebui extins si la bunurile de baza de care au nevoie tinerii dupa achizitionarea unei case, a declarat directorul de marketing Altex România, Cristian Moanta.

.

“«Prima casa» este un program social si de aceea cred ca guvernul ar trebui sa il duca pâna la capat si sa il extinda si pentru achizitionarea bunurilor de baza necesare intr-o casa, cum ar fi mobila sau produsele electrocasnice. Acesta ar putea fi extins cu circa 10.000 de euro sau aceste produse de baza sa fie incluse in cei 60.000 de euro inclusi deja in program”, a spus Moanta.

Acesta a subliniat ca programul ar putea fi extins prin garantarea unei sume mai mari cu inca 10% pentru mobila sau cu 10% pentru alte bunuri de baza.

Declaraţia reprezentantului Altex vine în contextul în care vânzările companiei au scazut in semenstrul I cu 50%, la 83 de milioane de euro, iar până la finele anului se estimează o scădere de 40%, rezultând o cifra de afaceri de  104 milioane de euro.

Totodată, Altex se află, în prezent, printre marii datornici către stat, cu suma restantă de 6,2 milioane de lei.

Criza i-a lovit şi pe angajaţii companiei. Numărul acestora a fost redus cu 25%, de la circa 2.000 la 1.500 de persoane. Salariile celor care lucrează la sediul central a fost şi el redus cu circa 20%.

Totodata, retailerul a renuntat la un etaj de birouri din cele doua in care functiona anterior sediul central al Altex si a renegociat chiriile pentru mai multe magazine sau a relocat unitati in locatii mai bune.


Cititi si:

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.