Alro Slatina, profit net de 11 milioane dolari

Alro Slatina (ALR) a inregistrat, in prima jumatate a anului, un profit net de 35,31 milioane lei (11 milioane de dolari), de aproape 7 ori mai mic decât cel din aceeasi perioada a anului trecut, si o cifra de afaceri de 718,7 milioane de lei (226 milioane dolari), cu 28% mai mica decât in perioada similara din 2008, potrivit raportului financiar al producatorului de aluminiu.

Tot in aceeasi perioada a anului, vânzarile totale de aluminiu primar au fost de 115.397 tone, iar vânzarile de produse laminate din aluminiu s-au ridicat la 12.256 tone.

“…Strategia noastra a facut posibila reducerea costurilor si a stocurilor, pastrând compania profitabila, in ciuda deprecierii economiei mondiale. În momentul de fata, remarcam usoare semne de redresare a pietei, iar daca nu apar situatii neprevazute in viitor, aceasta redresare progresiva ar putea sa continue.

Ramânem increzatori ca strategia noastra ne va ajuta, in continuare, in abordarea contextului economic actual si sa beneficiem de cresterea cererii, in momentul in care piata isi va reveni”, a declarat Marian Nastase, Vicepresedintele Consiliului de Administratie al Alro.

Potrivit raportului semestrial, Alro Slatina inregistrat o scadere a costurilor indirecte de productie cu 40% fata de bugetul pentru 2009, in timp ce suma totala alocata investitiilor din anul in curs se ridica la sase milioane de dolari.

În primul semestru al acestui an, investitiile s-au ridicat la 2,65 milioane dolari, si au fost destinate cresterii capacitatii de productie, modernizarii echipamentelor, reducerii consumului de apa industriala si imbunatatirii conditiilor de munca.

De altfel, in 2009 Alro a pus in functiune cuptorul de recoacere rulouri, care va creste calitatea suprafetei produselor plate ale companiei.
Producatorul de aluminiu a continuat sa lucreze, in prima parte a anului, la 75% din capacitate, dupa reducerea productiei de aluminiu cu aproximativ 25%.

În plus, compania a redus stocurile totale cu 220 de milioane lei. În intervalul ianuarie-iunie 2009, compania a atras venituri totale de 780,08 milioane lei, cu 32,6% mai mici decât cele consemnate in prima jumatate a anului trecut.

Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a semnat in prima jumatate a acestui an mai multe contracte in valoare de aproape 150 milioane lei, pe baza carora urmeaza sa livreze produse si sa presteze servicii pentru Vimetco Extrusion.

Pentru 2009, Alro a bugetat o productie de aluminiu electrolitic de 201.225 tone, cu 64.000 de tone mai putin decât in 2008. Aceasta reducere este determinata de inchiderea unei hale, la sfârsitul anului trecut.

În ceea ce priveste cifra de afaceri estimata pentru anul in curs, aceasta este de 374 milioane dolari, si un profit net de 22 milioane dolari. Compania Alro Slatina are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,50 lei.

Actionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski. Vimetco detine 84,18% din Alro.firme cu pierderi, producatori de aluminiu, metalurgie, costuri de productie, investitii, productie slaba

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.