Economia a scăzut cu 8,8% în trimestrul II din 2009

Produsul Intern Brut (PIB) al României a scazut in trimestrul II 2009 cu 8,8%, iar pe primul semestru al anului in curs cu 7,6%, potrivit primelor estimari ale Institutului National de Statistica (INS).

Datele provizorii publicate Institutul National de Statistica (INS) arata ca in, trimestrul II 2009, PIB-ul s-a redus cu 1,2% (date ajustate sezonier) comparativ cu trimestrul anterior.

Produsul intern brut al României a scazut in primul trimestru al acestui an cu 6,2% fata de perioada similara din 2008, conform datelor revizuite ale INS publicate in iunie 2009.

Initial, autoritatile au luat in calcul la constructia bugetara o crestere economica de 2% in 2009, dar dupa negocierile cu FMI bugetul a fost rectificat pe o scadere a economiei de 4% in 2009.

Dupa misiunea de evaluare a FMI, incheiata in recent, autoritatile române si expertii Fondului iau in calcul o scadere mai severa a economiei de 8-8,5% in 2009, nivel pe care va fi realizata si rectificarea bugetara din luna august.

Potrivit ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, contractia economica va continua in ultimele trimestre din acest an, dar dinamica se va modera in ultima parte a anului.

Varianta provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul II si semestrul I 2009 va fi publicata de INS in data de 1 septembrie 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.