Udrea a cheltuit banii fără bază legală

Presedintele comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, liberalul Ludovic Orban, a declarat, joi, ca Ministerul Turismului nu a avut o baza legala privind efectuarea cheltuielilor pentru publicitate si reclama, fiind trecute la un alt capitol in planul de achizitii.

.

Toate cheltuielile de publicitate nu au avut baza legala. Au fost trecute la un alt capitol – bunuri si servicii – incalcându-se legea finantelor publice si alte acte”, a spus Orban, precizând ca aceasta a fost concluzia unanima a membrilor comisiei.

Liberalul a mai aratat ca membrii comisiei au constatat ca exista o necorelare intre planul de achizitii si modul in care au fost planificate cheltuielile de catre Ministerul Turismului.

“În ceea ce priveste executia bugetara, Ministerul Turismului nu a reusit sa efectueze in primul trimestru decât cheltuieli sub 10% din bugetul alocat”, a aratat presedintele comisiei de ancheta.

El a evidentiat ca toate deciziile adoptate de minister privind alocarea resurselor financiare pentru diferite programe nu au avut la baza un studiu de piata, deoarece nu a fost semnat niciun contract in acest sens.

Ludovic Orban a mai spus ca au fost identificate nereguli si in procedura de achizitie publica realizata de minister, având in vedere ca niciunul dintre contractele incheiate nu a fost publicat pe site-ul institutiei in termen de 48 de zile de la semnare.

Comisia de ancheta Udrea i-a audiat, joi, pe doi dintre reprezentantii Ministerului Turismului, pe secretarul de stat Sorin Munteanu si pe sefa Directiei Economice si Administrative din Ministerul Turismului, Alina Dinca, dupa ce secretarul general Gheorghe Nastasia si directorul Directiei juridice, resurse umane si achizitii publice din Ministerul Turismului, Mihaela Dinca, nu s-au prezentat invocând concediul de odihna.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.