România falimentară serbează criza cu 376 de festivaluri pe lună

– Potrivit unor date de pe site-ul Ministerului Turismului, în luna august, în ţară au loc 376 de baluri, festivaluri, bâlciuri şi serbări.

– În iulie au avut loc, aproape în toată ţara, nu mai puţin de 295 de evenimente.


.
Criza are un antidot românesc: distracţia. Soluţia a fost găsită de autorităţile locale. Potrivit unor date prezentate pe site-ul Ministerului Turismului, doar în luna august pe teritoriul României, au loc 376 de festivaluri.

Costul lor este aproape imposibil de aflat, în schimb vă putem spune că, din calculele Gândul, 92,1% sunt plătite din bani publici, fiind organizate de autorităţi locale. În iulie, cifra este mai mică, doar 295 de astfel de evenimente fiind organizate.

Vă dăm doar câteva exemple: „Sărbătoarea Păuniţelor“, „Sărbătoarea Lubeniţei“ (un concurs pentru alegere celei mai mari şi mai mici lubeniţe, finanţat de CJ Olt), „Strong Man Mamaia“ sau „Să ne jucăm cu pământul galben“ . Dacă unele dintre aceste serbări rămân doar în memoria localnicilor şi a bugetelor locale la capitolul cheltuieli, altele prind anvergură naţională. Şi asta pentru că, weekend de weekend, politicienii români „onorează“ autorităţile locale organizatoare cu prezenţa.

În iulie şi august, cele mai multe petreceri, festivaluri, spectacole au avut loc la Harghita. În luna iulie, au avut loc aici 45 de evenimente (ex. – „Iarmaroc”, „Întâlnirea fanfarelor”, „Întâlnirea motocicliştilor”), iar în august sunt programate 54. Multe acţiuni cultural-artistice s-au organizat în iulie şi în Brăila – 28, acest judeţ fiind urmat de Suceava, cu 26 de evenimente.

În august, în top conduce, după Harghita, judeţul Timiş, cu 43 de evenimente, urmat de Brăila, cu 21. În Constanţa par a fi organizate cele mai exclusiviste manifestări.

Sursa: Gândul

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. nina iliescu spune

    pai unde sa se duca unii ca geoana sa dea mana cu poporu’? ce ziceti ca prostanacul o alege pe miss diaspora in weekend la nu stiu ce concurs?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.