Sindicatele din învăţământ ameninţă cu acţiuni de protest

Sindicalistii din invatamânt au amenintat joi cu actiuni de protest in cazul in care Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii pastreaza aceiasi propunere de indici salariali pentru cadrele didactice.

“Cei de la Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor au incercat sa ne invete o lectie de matematica. În momentul de fata, potrivit propunerilor celor doua ministere, a coeficientilor de salarizare, sistemul de educatie este la pamânt. Vom asista la actiuni de protest in invatamântul preuniversitar, cu o proxima ocazie.

Cu siguranta se vor produce miscari sindicale”, a declarat secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt, Liviu Pop. El a spus ca asteapta reprezentantii celor doua ministere (Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor) “sa-si faca temele”.

La rândul sau, presedintele Federatiei “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, considera ca propunerile Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor sunt “o bataie de joc la adresa invatamântului”.

“Aceste modificari facute de Ministerul Muncii si de cel al Finantelor Publice pe legea unica de salarizare inseamna o lipsa totala de respect pentru un domeniu care ar trebui considerat prioritate nationala…

Vom discuta intre noi si apoi cu colegii de la celelalte sindicate pentru a vedea ce masuri vom adopta. Tot ce s-a negociat intre sindicate si Ministerul Muncii a fost un mod de a ne induce in eroare”, a spus liderul Federatiei “Spiru Haret”.

El a sustinut ca, potrivit noii grile de coeficienti a legii salarizarii unice, invatamântul preuniversitar se afla la baza piramidei, cu cei mai mici coeficienti, intre 2 si 4.

Presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar, a aratat ca si profesorii universitari “sunt umiliti” de noua grila de salarizare, majoritatea aflându-se la jumatatea inferioara a acesteia.

“La noi coeficientul se termina la 7.6, iar alte categorii sociale coeficientul este peste 10. Politicul a mai tras inca odata un sut in fund educatiei”, a mai spus liderul Alma Mater.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.