Aeroportul din Viena va opri decolarea curselor SkyEurope din cauza datoriilor

Aeroportul din Viena a anuntat ca vineri, la miezul noptii, va opri de la decolare zborurile SkyEurope AS, deoarece compania aeriana low-cost nu a respectat termenul limita fixat pentru achitarea datoriilor catre aeroport, transmite AP.

“În ciuda negocierilor intensive si de durata cu SkyEurope, compania nu si-a achitat datoriile pâna la termenul limita fixat vineri, la ora 15.00”, se arata intr-un comunicat al aeroportului din Viena.

Marti, zborurile SkyEurope fusesera temporar oprite la Viena, pâna s-a fixat data-limita de 14 august pentru achitarea datoriilor. SkyEurope a anuntat in data de 22 iunie ca a decis, voluntar, sa se plaseze in insolventa ca urmare a dificultatilor financiare structurale.

“Societatea a obtinut de la un tribunal din Bratislava inghetarea creantelor sale pentru a putea permite echipei manageriale sa deruleze o procedura de reorganizare”, a anuntat compania slovaca intr-un comunicat.

“SkyEurope a efectuat, in mod voluntar, acest demers pentru a avea timpul necesar sa-si optimizeze potentialul retelei, sa-si reorganizeze datoriile si sa faca compania mai atractiva pentru investitorii potentiali”, a precizat grupul.

SkyEurope a subliniat ca aceasta masura nu va afecta planurile de zbor, personalul si plata furnizorilor pentru prestatiile furnizate in perioada restructurarii judiciare.

Anterior, compania aeriana a anuntat ca operatiunile sale au fost grav afectate de criza economica mondiala, fiind nevoita sa-si reduca flota sa la doar cinci aparate de la 15 aparate Boeing 737 pe care le opera la finele lui 2008.

SkyEurope are baze de operatiuni la Praga, Bratislava, Kosice si Viena. Compania aeriana low-cost SkyEurope Airlines opereaza si pe piata româneasca.

Operatorul low-cost organizeaza zboruri spre Viena si Roma din Bucuresti, si spre Budapesta si Viena din Târgu Mures. Începând cu data de 28 octombrie 2007, a fost inaugurat zborul pe relatia Timisoara – Viena.

Citește și
1 Comentariu
  1. ioana dumitrascu spune

    de ce trebuie sa suportam noi .calatorii consecintele lor??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.