Ar putea fi lansat programul “Primul tractor pentru fermieri”

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a declarat, vineri, dupa intâlnirea pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu, ca ar putea fi lansat si un program in domeniul agricol – „Primul tractor pentru fermieri”, dupa modelul programului „Prima casa”.

Presedintele Traian Basescu s-a aflat, vineri dimineata, la Brasov, unde s-a intâlnit cu conducerea societatii Roman SA, cu prilejul plecarii la export, in Egipt, a 25 de tractoare produse de firma brasoveana.

În acest context, potrivit lui Scripcaru, conducerea societatii Roman S.A urmeaza sa ii transmita sefului statului mai multe propuneri pentru sustinerea si continuarea productiei de tractoare, dar si de camioane militare la Brasov.

„Atât pentru componenta de tractoare, cât si pe cea de camioane i se va prezenta presedintelui un raport cu propuneri concrete, urmând ca seful statului sa discute cu ministerele de resort si sa fie un fel de mediator in crearea unei strategii in acest sens.

Vrea (Traian Basescu – n.r.) sa sprijine productia de la Brasov pentru ca ne-a spus ca a discutat cu presedintele Egiptului si acesta i-a cerut tractoare românesti având in vedere ca in Egipt este o necesitate foarte mare pentru asemenea utilaje”, a explicat Scripcaru, adaugând ca in acest fel ar fi asigurata o piata de desfacere in zona araba care are mare nevoie de tractoarele românesti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.