FNGCIMM – peste 440 de contracte aprobate pentru “Prima Casă”

0

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a aprobat peste 440 de contracte pentru “Prima Casa”, la aproape doua saptamâni de la debutul programului guvernamental, releva datele institutiei conduse de Aurel Saramet.

Potrivit sursei citate, majoritatea contractelor (225) au fost aprobate in vederea achizitionarii de apartamente cu doua camere, in timp ce alti 125 de clienti au primit aviz favorabil pentru apartamente cu 3 camere.

Desi garsonierele aveau cautare in urma cu câtiva ani, conform informatiilor FNGCIMM, numai 60 de viitori beneficiari au optat pentru o astfel de locuinta.

De asemenea, 21 de solicitanti au primit aprobare pentru a-si achizitiona apartamente cu patru camere. Diferenta pâna la cifra totala de dosare acceptate este completata de contractele pentru case.

Seful FNGCIMM a precizat ca cele mai multe contracte s-au aprobat pentru Bucuresti (24% din total) si Constanta (10%). Totodata, exista zone unde nu s-au semnat deloc astfel de intelegeri: Satu Mare, Suceava, Gorj, Tulcea sau Giurgiu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.