Taxa la podul de la Cernavodă va fi menţinută

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat, vineri, ca taxa de trecere peste podul de la Cernavoda va fi mentinuta si vor fi introduse controale la rovinieta si la tahografe.

Prezent vineri pe santierul de la Gilau al autostrazii Transilvania, Radu Berceanu a precizat ca „lucrurile la podul de la Cernavoda vor ramâne exact asa cum sunt”. „În plus, o sa introducem un cântar permanent.

Le transmit si de aici soferilor care cred ca in continuare o sa fie „the land of nobody” in România ca am de gând ca taxele care trebuie platite si pe care când trec in Ungaria sau Austria le platesc cu mare sfintenie incetul cu incetul o sa le plateasca si aici”, a declarat Radu Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca soferii români trebuie sa se obisnuiasca sa plateasca la fel ca in alte tari pentru folosirea unor drumuri si a dat exemplul Frantei, unde, dupa cum a sustinut Berceanu, trecerea peste un viaduct costa 30 de euro. „Toate tarile si-au facut aceasta infrastructura cu bani.

Nu exista inca solutia de a face fara bani… Cei care circula trebuie sa plateasca, iar cei care nu au carnet sau nu au masina, nu trebuie sa plateasca”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Premierul Emil Boc si ministrul Radu Berceanu au vizitat, vineri, câteva obiective economice din Cluj, printre ele figurând autostrada Transilvania, soseaua de centura sud-est Cluj-Napoca si soseaua de centura a orasului Gherla.

Taxa de trecere aplicata pentru utilizarea podului peste Dunare la Fetesti – Cernavoda a fost introdusa pe 3 august, iar pentru autoturisme ea este de 10 lei, inclusiv pentru cele de teren.

Taxa platita de proprietarii de motociclete, inclusiv cele cu atas, este de 7 lei, microbuzele, autovehiculele cu masa totala maxima autorizata sub 12 tone platesc 35 de lei, iar autobuzele, autocarele, autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe (inclusiv) – 47 de lei.

Pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum patru axe (inclusiv) taxa a fost stabilita la 68 de lei.

Tarifele se aplica pentru vehiculele inmatriculate in România si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Agentia de Control si Încasare se afla pe tronsonul de autostrada Fetesti – Cernavoda, la kilometrul 144+251.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.