„Prima casă” este un eşec?

Deputatul liberal Bogdan Olteanu a sustinut, duminica, intr-o conferinta de presa, ca prin programul “Prima casa” au fost acordate 131 de credite, motiv pentru care acest program poate fi considerat un esec.

“S-au anuntat 16.000 de credite garantate ce vor fi puse la dispozitia românilor in acest an. Dupa doua luni din 7 ale acestui program – programul a inceput in luna mai -, s-au acordat 131 de credite, ceea ce inseamna mai putin de 1% din ceea ce ar urma teoretic sa se acorde in urmatoarele 5 luni.

Este evident, in aceste conditii, ca mai putin de 10% din programul “Prima Casa” va fi pus in aplicare si ca programul va fi un esec asa cum am anuntat.

„Programul a fost conceput gresit”, a aratat liberalul, care a sustinut ca PNL a pus la dispozitia Guvernului date din care rezulta ca doar 1,7% din persoanele pâna in 35 de ani si 1% din cei cu vârste intre 35 si 40 de ani sunt eligibili pentru “Prima casa”.

Olteanu a criticat faptul ca Guvernul a pus in aplicare acest program in “mod superficial, fara studii de impact si o analiza serioasa”, blocând un miliard de euro din buget, ce va fi neatins pentru ca acest program nu va reusi sa fie pus in aplicare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.