Nica: Primăriile rămase fără resurse vor primi bani la rectificarea bugetară

Primariile care si-au epuizat fondurile pentru cheltuielile de functionare vor primi, la prima rectificare bugetara, banii necesari pentru a-si continua activitatea, a declarat, duminica, la Busteni, ministrul Administratiei si Internelor, vicepremierul Dan Nica.

“La prima rectificare, care se va efectua in regim de urgenta, vrem sa alocam fondurile necesare pentru ca sa deblocam situatia acestor primarii, si dau acest semnal pentru ca oamenii sa fie linistiti, si este valabil si pentru consiliile judetene.

De asemenea, s-a discutat despre alocari de fonduri pentru drumurile judetene.

Se fac eforturi acum pentru identificarea sumelor care sa fie alocate pentru reabilitarea drumurilor judetene”, a spus Dan Nica.

El a precizat ca un numar important de primarii se afla, in acest moment, in imposibilitate de functionare, din cauza ca si-au epuizat resursele pentru plata salariilor si pentru cheltuieli cu asigurarea functionarii unei localitati.

Nica a mentionat ca, prin aceasta reforma, fiecare autoritate locala va beneficia de un fond separat de cheltuieli pentru functionare, cât si de unul pentru dezvoltare.

Executivul ar urma sa faca o rectificare bugetara in trimestru al treilea al acestui an.

Aceasta ar fi a doua rectificare bugetara din acest an, dupa cea din luna aprilie. Guvernul a aprobat atunci o rectificare bugetara care prevedea un deficit bugetar de 4,6% din Produsul Intern Brut, fata de 2% initial, bugetul public fiind fundamentat acum pe o scadere economica de 4% si un PIB de 531,25 miliarde lei.

Reprezentanti ai Guvernului si ai administratiei publice s-au reunit, de joi pâna duminica la Busteni, pentru a stabili standardele de cost, de calitate, normativele de personal, precum si cheltuielile de functionare pentru autoritatile locale.

De asemenea, participantii au discutat despre crearea unor fonduri distincte pentru dezvoltarea comunitatilor locale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.