EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Pogea: Descentralizăm şi veniturile şi colectarea veniturilor

0

Un principiu avut in vedere in procesul de descentralizare este, alaturi de transferarea competentelor si a resurselor, descentralizarea veniturilor si colectarii acestora, a declarat, duminica, la Busteni, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

“Primarii de orase, municipii si comune vor avea si grija colectarii acestor venituri.

În urma analizarii bazelor de date pe care le-am avut la indemâna pe parcursul muncii grupului de lucru ne arata un decalaj privind colectarea si preocuparea pentru intocmirea corecta a unui buget propriu de la 11,5 pâna la o medie de 79-80% cât este in România, având primarii, orase, muncipii in care se poate vedea performanta”, a explicat Pogea.

Ministrul Finantelor a precizat ca grupul de lucru, intrunit pentru prima oara, a produs rezultate, care au fost cuantificate in documentele elaborare pe parcursul celor trei zile de discutii.

Pogea a subliniat ca acest grup de lucru are ca obiectiv descentralizarea, accelerarea procesului de descentralizare a administratiei publice si a mai urmarit si o serie de aspecte privind mecanisme si reguli de descentralizare, obligativitatea de a transfera competente din cele mai importante sfere catre comunitatile locale, catre administratiile locale, cele mai apropiate de cetateni.

Alta tema a discutiilor a vizat, potrivit ministrului Finantelor, “principiul si mecanismele de alocare a resurselor pentru autoritatile locale”.

“E un grup de lucru ce a abordat si problema macro-economica, pornind de la principiul contrângerilor bugetare”, a spus Pogea, care a subliniat ca acest grup de lucru se va reuni din nou, cât de curând, pentru etapa a doua.

Ministrul Finantelor a participat, la Busteni, la reuniunea de lucru a structurilor asociative ale autoritatilor publice din România, una dintre temele centrale ale discutiilor referindu-se la descentralizare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.