Scădere masivă a numărului maxim de angajaţi pe care îi pot avea Primăriile

Oficialii Guvernului s-au intilnit la Busteni cu reprezentantii autoritatilor locale. In presa centrala s-au vehiculat cifre referitoare la numarul maxim de angajati pe care ar urma sa-i mai poata avea primariile. Iasul ar ramine, din 770 de angajati, cu doar 250.

O primarie de comuna nu va putea avea mai mult de 24 de salariati. „Nu poti sa impui chiar orice„, spune primarul Nichita.

Cifrele neoficiale prezentate ieri sint extrem de dure. Sute si chiar mii de angajati din judet ar urma sa isi piarda locul de munca.

Masurile insa ar urma sa aduca economii insemnate la bugetul de stat. Municipalitatea ieseana ar urma sa fie cea mai afectata autoritate locala din judet. Conform algoritmului vehiculat ieri, din cei aproximativ 770 de angajati ar urma sa mai ramina doar 250.

Primarul Gheorghe Nichita sustine ca acest lucru nu va fi posibil. Edilul confirma totusi discutiile privind stabilirea unor criterii de stabilire a numarului maxim de angajati din administratia locala.

Conform lui Nichita, termenul de finalizare a acestui set de criterii este 15 septembrie. Pina atunci ar urma sa mai fie organizate citeva intilniri intre reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Guvernului. Edilul sustine ca deocamdata nu se pune problema modificarii unor legi sau regulamente pentru a reduce imediat numarul de angajati din sistemul autoritatilor locale.

Nici primariile din comune nu ar scapa de fixarea unui numar maxim de angajati. Astfel, in comunele cu pina la 1.500 de locuitori ar urma sa fie aiba 12 angajati la Primarie, iar cele cu o populatie cuprinsa intre 1.500 locuitori si 3.000 locuitori, un numar maxim de 14 functionari.

In functie de marimea judetului, aparatul propriu al unui consiliu judetean ar urma sa fie cuprins intre 120 si 180 de salariati. Acum, la Consiliul Judetean Iasi exista aproximativ 200 de angajati.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.