Spitalul Socola, refugiul perfect în faţa crizei

0

Dacă în alţi ani, în perioada verii, Spitalul de Psihiatrie „Socola” avea secţii goale, acum sunt zile în care pacienţii sunt mai mulţi decât numărul de paturi.

Oameni cu un trai obişnuit, femei şi bărbaţi deopotrivă, cad pradă tulburărilor psihice.  „Condiţiile socio-economice şi stresul din perioada aceasta sunt principalele cauze”, spun psihiatrii, care prevăd situaţii şi mai sumbre pe viitor.

Cei mai mulţi se îmbolnăvesc după ce rămân fără loc de muncă, un fenomen care pare că ia amploare în ultima parte a anului.

Este o situaţie nemaîntâlnită. Sunt pacienţi cu familie şi copii care au avut o viaţă obişnuită, însă din cauză că au rămas şomeri şi nu mai au cu ce plăti ratele la casă şi toate chetuielile zilnice suferă traume psihice”, a explicat dr. Dorina Donciu, medic psihiatru

Un val de depresii este aşteptat la sfârşitul anului

Medicii psihiatri spun că numărul internărilor poate creşte semnificativ în următoarele luni dacă situaţia incertă asupra condiţiilor de trai nu se îmbunătăţeşte.

Valul cel mare de depresii şi suicidari de abia acum se aşteaptă. În mintea omului se produce un paradox şi o nemulţumire a ceea ce este nevoit să suporte, deşi ştie că este un bun muncitor şi responsabil cu familia. De exemplu, un bărbat care susţine casa şi copiii suferă cel mai mult când devine neputincios să mai facă asta. Şi atunci se produce degradarea psihică”, a explicat dr. Dorina Donciu.


La sfârşitul săptămânii trecute, în tot spitalul erau internaţi 1.006 pacienţi pe 840 de paturi,
din care majoritatea erau bărbaţi.

Sursa: Ziua de Iaşi

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.