Subvenţii europene pentru zeci de mii de oi care nu există

– Fermierii din Tulcea au solicitat subventii pentru zeci de mii de oi care nu exista, potrivit inspectorilor APIA, care au efectuat controale la fermele din judet.

.
Garda Financiara investigheaza acum mai multe cazuri de evaziune fiscala cu oi exportate ilegal, pentru care s-au incasat fonduri europene, informeaza Romania Libera.

Petru Cojocea, directorul APIA Tulcea, a precizat ca, „la controalele din teren pentru verificarea efectivelor de oi pentru care s-au solicitat, in acest an, subventii europene, am constatat ca aproape toti cei care au facut cereri pentru subventii au dat declaratii false”.

Neregulile au fost constatate la doar 15% din fermele pentru care s-au solicitat subventii si inspectorii cred ca e posibil ca toti crescatorii de animale sa fi declarat oi pe care nu le detin.

Au fost cazuri de fermeri care nu au nicio oaie din sutele de animale pentru care pretind subventii europene. Controalele arata ca din ferme din localitatile Stejaru, Baia, Ceamurlia de Sus, Grindu, Dunavatul de Jos si Greci au disparut cele mai multe oi.

Oierii spun ca nu stiau ca, la vanzarea animalelor, cererea pentru subventii trebuie refacuta si trebuie sa dea banii inapoi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.