18% dintre români cred că Executivul va reuşi, în mică măsură, să rezolve problema crizei economice

0

Un procent de 18% dintre români considera ca actualul Guvern va reusi, in foarte mica masura, sa rezolve problemele aparute din cauza crizei economice si financiare, in timp ce 20% crediteaza Executivul doar in mica masura, potrivit unui studiu realizat de Metro Media Transilvania (MMT).

Studiul arata ca doar 5% dintre cei intervievati apreciaza ca Guvernul va reusi, in foarte mare masura, sa rezolve problemele crizei economice.

În ceea ce priveste perioada in care actualii guvernanti vor reusi sa rezolve problemele aparute din cauza crizei economice si financiare, media calculata din raspunsuri valide, in cadrul studiului, a fost de 6 ani.

Rezolvarea problemelor crizei economice in 2009 este sustinuta de numai 2% dintre români, 3% intr-un an, 10% in 2 ani, 9% in trei ani, 6% in patru ani si 8% in 5 ani.

De asemenea, 9% dintre cei intervievati considera ca rezolvarea acestor probleme va avea loc in 6-10 ani, iar 4%, in mai mult de 10 ani.

Studiul arata ca 21% dintre români considera ca actualul Guvern nu va reusi sa rezolve niciodata problemele aparute datorita crizei economice lui financiare.

Potrivit studiului, 22% dintre repondenti afirma ca viata, in general, dar si veniturile personale, le-au fost afectate de criza economica, intr-o foarte mare masura, iar 21% considera ca veniturile familiei au avut de suferit cel mai mult in urma crizei financiare.

Un procent de 26% dintre români au avut de suferit din cauza crizei doar in mare masura, din punct de vedere al vietii in general, dar si al veniturilor.

Cercetarea MMT arata ca numai 7% dintre români au declarat ca viata nu le-a fost afectata deloc de criza, 12% ca nu au avut deloc de suferit in privinta veniturilor personale, iar 10% in privinta veniturilor familiei.

În privinta sigurantei locului de munca si a companiei/institutiei in care lucreaza, criza economica i-a afectat, intr-o masura foarte mare, pe 21% dintre români, respectiv 20%, iar 17%, respectiv 19% din repondenti au afirmat ca nu au fost afectati deloc de criza, in ceea ce priveste siguranta locului de munca si a companiei/institutiei in care lucreaza.

Sondajul de opinie MMT a fost realizat in perioada 20 iulie – 10 august, in regim omnibus si nu a fost comandat de niciun beneficiar.

În cadrul esantionului au fost luate in calcul 18 arii culturale, 3 tipuri de localitati rurale si patru tipuri de localitati urbane.

Selectia subiectilor s-a facut din listele electorale, cu pas statistic. Volumul esantionului a fost de 2.025 persoane, iar marja maxima de eroare admisa este de +/-2,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.