75 de milioane de euro din fonduri europene pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole

0

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a lansat luni a VIII-a sesiune pentru depunerea de cereri de proiecte pe masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), fondurile aferente acestei sesiuni sunt de 74,779 milioane euro, potrivit datelor publicate pe site-ul APDRP.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei masuri se ridica la trei milioane euro. Perioada de depunere de proiecte se va desfasura pâna in data de 11 septembrie 2009.

Potrivit APDRP, fondurile totale nerambursabile alocate acestei masuri pâna in 2013 se ridica la 1,07 miliarde de euro, dar care se pot epuiza inainte de acest termen având in vedere ca exista un interes foarte mare pentru acest tip de investitii.

Principalele obiective ale acestei masuri sunt introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee pentru obtinerea de noi produse agricole si forestiere competitive, adaptarea intreprinderilor la noile standarde comunitare atât in etapa de procesare cât si in cea de distributie a produselor obtinute, imbunatatirea veniturilor intreprinderilor sprijinite prin cresterea valorii adaugate a produselor agricole si cresterea valorii adaugate a produselor forestiere precum si a eficientei economice a activitatii microintreprinderilor, prin dezvoltarea si modernizarea echipamentelor, proceselor si tehnologiilor de prelucrare.

De asemenea, APDRP va lansa in perioada 24 august- 18 septembrie 2009, cea de a cincea sesiuni de cereri de proiecte pentru masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole.

Fondurile aferente acestei sesiuni sunt de 161,273 milioane euro, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei fiind de doua milioane euro.

Ghidul actualizat al solicitantului pentru masura 123 a fost publicat pe site-ul APDRP in data de 14 august, iar pentru masura 121 va fi publicat in zilele urmatoare.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.