ArcelorMittal reporneşte laminoarele

Incepind de marti, 18 august, angajatii ArcelorMittal Roman vor avea mai mult de munca. Dupa ce laminorul de 16 toli a fost repornit la mijlocul saptaminii trecute, marţi va fi pus in functiune si laminorul de 20 de toli.

.
Dupa repornirea laminorului de 20 de toli, singurul laminor inchis ramine cel de sase toli.
„Tevarii vor lucra cite 14 zile, apoi vor avea cite patru zile libere. Masura este luata pentru a contracara efectele crizei economice, insa este avantajoasa si pentru angajati. Ei beneficiaza de mai multe zile libere consecutive, iar din cele 14 zile de lucru, patru sint cu plata dubla, fiind zile de simbata si duminica in care se lucreaza”, a precizat Mircea Anton, liderul sindicatului „Romantub”.

In prezent, din cei aproape 1.390 de salariati ai ArcelorMittal Roman, aproximativ 180 s-au inscris pe listele celor care doresc sa paraseasca, voluntar, fabrica. Listele pentru plecari voluntare vor ramine deschise pina in decembrie.

„Se va discuta individual fiecare astfel de cerere. Selectia celor care vor fi lasati sa plece din fabrica se va face in functie de virsta, de stare de sanatate, de performantele salariatului si de importanta pe care acesta o are pentru societate”, a mai spus liderul sindicatului Romantub.

Sursa: Ziarul de Roman

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.