Atenţie la falsele promoţii desfăşurate abuziv în numele unor companii de renume din România

Clientii operatorilor de telefonie mobila sunt avertizati sa fie atenti la falsele promotii desfasurate abuziv in numele unor companii de renume din România, intrucât acestea sunt doar niste metode de a escroca persoane de buna credinta, informeaza Asociatia Operatorilor Mobili din România (AOMR).

“Membrii AOMR – Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp – avertizeaza din nou clientii proprii sa fie atenti la falsele promotii desfasurate abuziv in numele unor companii de renume din România, inclusiv in numele membrilor AOMR.

Aceste false “promotii” sau “tombole” sunt doar o metoda de a escroca persoane de buna credinta”, se precizeaza in comunicatul oficial al AOMR.

Asociatia avertizeaza si asupra unor apeluri telefonice sau mesaje SMS prin care clientii operatorilor mobili sunt anuntati ca au câstigat autoturisme sau alte premii in urma tragerii la sorti a unor numere de telefon, desi membrii AOMR nu furnizeaza in acest scop niciunei terte persoane datele personale ale clientilor proprii.

“AOMR recomanda tuturor celor care sunt anuntati prin telefon ca au câstigat premii substantiale sa verifice acest lucru la serviciul de relatii cu clientii inainte de a face orice plata care le este solicitata”, se noteaza in informarea Asociatiei.

De asemenea, cresterea in ultimul timp a numarului unor astfel de inselatorii desfasurate prin intermediul telefoanelor mobile, precum si gradul de complexitate al acestora, au determinat AOMR sa desfasoare o cooperare mult mai strânsa cu autoritatile pentru a preveni si reduce cazurile de acest gen.

AOMR reuneste, in acest moment, Cosmote Romanian Mobile Telecommunication S.A., Orange România S.A., Telemobil S.A. si Vodafone România S.A..

Asociatia isi propune sa reprezinte interesele industriei de comunicatii electronice, dar si interesele comune ale membrilor sai, cu respectarea legislatiei române si europene aplicabile, inclusiv a legislatiei in domeniul concurentei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.