Dosarele X ale Marii Britanii: peste 800 de apariţii de OZN-uri în 4 ani

0

Cele 14 dosare desecretizate recent de Arhivele Nationale ale Marii Britanii contin marturii a peste 800 de aparitii de obiecte zburatoare neidentificate care ar fi avut loc intre 1993 si 1996, si cuprind peste 4.000 de pagini de material datând inca din 1981, relateaza in editia sa de luni ziarul britanic “The Mirror”.

Marturiile au fost date publicitatii in urma unui parteneriat intre Ministerul britanic al Apararii si Arhivele Nationale, prin care se permite opiniei publice sa aiba acces la astfel de informatii.

Aceste dosare contin relatari despre extraterestri cu capete in forma de lamâie care au incercat sa rapeasca doi scolari, dar si despre o nava spatiala care tragea raze laser intr-un cimitir.

De asemenea, sunt mentionate peste 30 de aparitii de lumini stralucitoare pe deaspura zonei centrale a Angliei, in numai 6 ore, in martie 1993, care ar fi fost de fapt provocate de o racheta ruseasca.

Cel mai dramatic caz i-a implicat pe doi baieti care au vazut un OZN plutind deasupra unui câmp in Chasetown, Staffs, in mai 1995. Scolarii au completat un raport in care au mentionat ca o silueta cu un cap in forma de lamâie a iesit din nava si le-a spus:

“Veniti cu noi”. OZN -ul, care emitea o caldura foarte puternica, s-a micsorat apoi spre orizont.

Multe dintre rapoartele referitoare la aparitiile de OZN-uri au fost inregistrate in 1996, anul in care filmul “Independece Day” a aparut pe marile ecrane si seria “ Dosarele X” a avut un mare succes.

Explicatii pot fi gasite pentru cele mai multe aparitii de OZN-uri. Chiar si expertii in domeniu sunt de acord ca in 99% din cazuri este vorba de lumini provenind de la avioane, sateliti aflati pe orbita, baloane cu heliu ori meteorologice sau lasere.

Dar chiar si specialistii in aparare recunosc ca vor exista intotdeauna aparitii luminioase care la prima vedere nu au nici o explicatie. “Noi avem o pozitie dechisa referitoare la aceste lucruri”, este comunicatul oficial al autoritatilor britanice.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.