Hipermarketul Auchan îşi înşeală clienţii prin afişarea unor preţuri mici la raft

Practicile unora dintre marile lanturi de magazine din Romania au un tot mai pronuntat iz penal. Si asta pentru ca mai toti clientii care le calca pragul sunt inselati de pretul mic de la raft, care se dovedeste a fi mult mai mare la casa.

.
Un client al hipermarketului Auchan din Militari a postat un filmulet pe blogul Zoso.ro, in care dovedeste cat de mare poate fi diferenta dintre pretul de la raft si cel real.

Se poate observa cum un cumparator merge la raft pentru a lua un odorizant pentru camera, al carui pret la raft este de 10 lei. Insa ajuns la cititorul de pret, diferenta este uimitoare: aproape 30 de lei.

Culmea este ca mottoul celor de la Auchan este „Noi nu spunem vorbe mari. Noi avem doar preturi mici. La absolut toate produsele. De acum nu mai e nevoie sa vanezi promotiile. Toate produsele din hipermarketurile noastre au preturi mici, permanent. Iar dupa cumparaturi, vei simti diferenta in buzunarul tau”.

Daca nu am fi fost constienti de practicile acestora, am fi crezut ca preturile mici cu care se lauda se si aplica. Sunt valabile doar la raft. Caci odata ajuns la casa, chiar simti diferenta in buzunar. In sensul negativ insa.

Practicile de inselaciune ale marilor hipermarketuri se axeaza pe faptul ca foarte multi clienti nu verifica pretul fiecarui produs, caci ar dura o zi intreaga, cu atat mai mult cu cat cei care intra intr-un asemenea magazin intentioneaza sa cumpere mai multe produse.

Nu o data, la un control amanuntit al inspectorilor Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, s-au gasit nenumarate nereguli. Sanctiunile au fost date pe motivul ca preturile produselor nu erau afisate deloc, nu erau afisate corect ori nu corespundeau cele de la raft cu cele de la casa de marcat.

Insa toate aceste amenzi sunt infinit mai mici decat profiturile pe care le fac hipermarketurile, folosindu-se de buna-credinta a clientilor.

Curentul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.