Iaşul, lovit de blestemul câinilor maidanezi

Oficialii Salubris par de pe alta lume! In oras s-ar mai afla aproximativ 5.000 de caini. Cum eutanasierea a fost practic oprita in 2005, in jur de 30.000 de caini ar fi trebuit sa moara de batrinete.

Chiar si asa, strazile sint pline de maidanezi, iar zilnic oameni muscati de caini ajung la spital, in timp ce sesizarile cu privire la numarul de caini comunitari care se plimba nestingheriti pe strazi curg garla.

Fara solutii concrete, oficialii Primariei isi pun toate sperantele in viitorul padoc de la Tomesti. Cum ar mai fi doar 5.000 acesta ar urma sa-i cuprinda pe toti ciinii vagabonzi din oras.

Toate masurile de stopare a acestui fenomen luate pina acum par a fi in zadar. In timp ce reprezentantii municipalitatii si ai Salubris vorbesc de un numar mai mic de ciini pe strazi, iesenii se pling in continuare de multimea acestora.

Conform medicilor de la Spitalul de Urgenta, in UPU ajung zilnic 1-2 ieseni muscati de ciini. In zona Dispecer din Tatarasi, un iesean a facut mai multe fotografii unui grup de nu mai putin de 7 maidanezi care stau in mijlocul trotuarului, in fata unui magazin.

Alti ieseni s-au plins de faptul ca noaptea nu pot dormi din cauza latraturilor si a urletelor de ciini. Astfel de sesizari au venit mai ales din zonele Pacurari si Dacia.

Directorul Salubris sustine ca nu are ce sa le faca animalelor care latra
. „Sint zone cu case unde animalele latra. Noi nu putem sa le facem nimic daca latra„, a declarat Apostol.

In padocul de la Miroslava nu sint in medie decit 350 de ciini, in timp ce capacitatea maxima este de 500 de animale. Sefii Salubris sustin ca au probleme in zona industriala, unde ciinii populeaza zonele marginase ale orasului, dar si cu persoanele care adopta animale si apoi le lasa libere pe strazi.

Directorul firmei de salubrizare a fost sanctionat in luna februarie a acestui an de catre primarul Gheorghe Nichita care s-a aratat nemultumit de numarul mare de ciini fara stapin de pe strazi. Chiar daca la momentul respectiv s-a zvonit ca Apostol va fi inlocuit din functie, acest lucru nu s-a mai intimplat.

De gestionarea ciinilor comunitari se ocupa un numar total de 23 de salariati de la Salubris. Zilnic, cele doua echipe de hingheri aduna de pe strazi intre 20-25 de ciini. Dupa ce sint sterilizati, ciinii sint tinuti intre 5 si 15 zile in padoc, dupa care sint eliberati la locul capturarii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.