Motorină mai ieftină cu 1 RON pentru fermierii vasluieni

– Potrivit Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vaslui se acordă sprijin financiar prin subvenţionarea preţului motorinei utilizate pentru lucrările mecanice de înfiinţare a culturilor agricole de toamnă, în cuantum de un leu/litru, aferent unei cantităţi de 39 de litri pe hectar, pentru suprafeţele de minimun un hectar.

.
Perioada de depunere a cererilor este cuprinsă între 1 august şi 30 octombrie inclusiv, iar termenul limită de utilizare a adeverinţelor pentru achiziţionarea motorinei de la furnizori este 15 noiembrie inclusiv.

Până luni, 17 august, 188 de fermieri vasluieni au cerut 1.025.053 de litri de motorină ieftină pentru înfiinţarea culturilor agricole pe o suprafaţa de 26.283 de hectare.

Nu beneficiază de motorină subvenţionată agricultorii care figurează ca debitori la DADR Vaslui, ca urmare a nerespectării condiţiilor de eligibilitate aferente altor forme de sprijin acordate anterior, însă pot primi acest tip de sprijin financiar dacă îşi lichidează debitele existente până la data depunerii cererii.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.