PD-L cere desfiinţarea comisiei Udrea

Partidul Democrat-Liberal a hotarât sa ceara desfiintarea comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, considerând ca aceasta face un “abuz fara precedent”, care, insa, a fost demascat la timp de presa, a declarat, luni, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului.

La baza cererii PD-L vor sta, potrivit lui Videanu, probele prezentate de mass-media, care, in opinia democrat-liberalilor, demonstreaza deturnarea scopului forului de ancheta.

Conform oficialului PD-L, stenogramele prezentate de presa sunt “un motiv foarte puternic, atât timp cât membrii unei comisii se intrunesc neoficial si cauta sa fabrice metode”.

Democrat-liberalul a adaugat ca PD-L cere, in schimb, organelor abilitate – Curtea de Conturi sau ANRMAP – continuarea anchetei privind cheltuielile efectuate de Ministerul Turismului.

Videanu a caracterizat activitatea comisiei de ancheta drept “un abuz fara precedent”.

“O practica a anilor ’50, a comisarilor poporului, a fost preluata in zilele noastre de alesi ai poporului, incercând sa fabrice dovezi, cu care sa incrimineze un membru al Guvernului”, a afirmat liderul PD-L.

El a sustinut ca democrat-liberalii sunt “indignati” deoarece activitatea forului de ancheta decredibilizeaza institutia Parlamentului. Potrivit lui Videanu, PD-L va solicita Comisiei juridice a Camerei Deputatilor sa analizeze modul de lucru al membrilor comisiei fata de obiectivele care au fost stabilite de Parlament.

Totodata, PD-L cere public presedintilor PSD si PNL sa precizeze daca adera la ceea ce membrii celor doua formatiuni au sustinut in discutiile avute in comisie, a spus Videanu.

“Maniera stalinista in care unii colegi din comisie incearca sa-si duca la indeplinire mandatul primit de la Parlament ne face sa cerem public celor doi presedinti sa-si clarifice pozitia legat de reprezentantii celor doua formatiuni politice.

Aici vorbim de un demers politic. Sunt reprezentantii PSD si PNL”, a spus Videanu.

Întrebat ce va intreprinde PD-L daca PSD va respinge desfiintarea comisiei Udrea, prim-vicepresedintele democrat-liberalilor a raspuns: “Fiecare isi asuma riscul politic al demersului pe care il face”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.