Programul “Prima Casă” este un eşec în Bihor

Primarul municipiului Oradea, liberalul Ilie Bolojan considera ca programul “Prima Casa” este un esec in ceea ce priveste utilizarea lui de catre cumparatorii de locuinte.

Bolojan a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, dupa 2 luni de la lansarea programului, dintre cele 16.000 de credite garantate promise pentru acest an au fost aprobate 131, iar cele din Bihor “se pot numara pe degetele de la o singura mâna”.

“Asta pentru ca sistemul este nefunctional si numarul celor care sunt dispusi sa plateasca asemenea dobânzi nu e foarte mare. Din pacate, se dovedeste ca va fi un esec.

Era bine sa fie un program care sa mearga.

A fost facut pe picior ca si o gramada de ordonante, anulate de Curtea Constitutionala, in timp ce avem un premier doctor in Drept”, a afirmat Bolojan.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), numai 1,7% dintre persoanele cu vârste intre 25 si 34 de ani, si numai 1% dintre persoanele cu vârste intre 39 si 49 de ani sunt eligibile pentru acest program.

“Nici de data aceasta programul guvernamental nu s-a bazat pe un studiu de impact, pe analize serioase, ci a fost o solutie grabita pentru a justifica o denumire frumoasa, dar nici ea adevarata”, a conchis edilul municipiului Oradea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.