Autostrada Iaşi-Vest, doar pe hârtie

„In maxim 3 saptamani va fi anuntata licitatia pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Iasi-Vest”. Asta declara pe 11 iulie la Iasi ministrul Transporturilor. Mai mult decat atat, a mai declarat si ca banii pentru studii si proiecte exista si sunt pregatiti.
.
Insa au trecut 5 saptamani in loc de 3, iar acum noul termen pentru organizarea licitatiei este „candva, in perioada urmatoare„, iar proiectul tehnic va fi realizat „in functie de identificarea unor surse de finantare„.

Autostrada este unul din obiectivele asumate si de liderii judeteni ai PSD si PDL prin protocolul semnat de curind in Sala Mare a Primariei. Obiectivul pare a ramine insa doar pe hirtie. Desi se lauda cu demersuri peste demersuri la nivelul Guvernului, se pare ca usile la care bat liderii locali ramin ferecate.

Singurul lucru concret facut pentru autostrada ramine un studiu de prefezabilitate realizat in 2007. Nici macar datele de pe site-ul CNADNR nu sint actualizate. Pentru cineva care nu este foarte atent, autostrada a inceput deja sa fie construita.

Oficialii de la Bucuresti nu au putut insa preciza suma estimata pentru realizarea documentatiilor. Astfel, in cel mai bun caz, se asteapta ca studiul de fezabilitate sa fie gata spre sfirsitul anului viitor.

Pe hirtie, drumul are o distanta de 307 kilometri, iar investitia totala este estimata la 6,14 miliarde euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.