Ce înseamnă bunăvoinţa kazahă: Angajaţii Rompetrol îşi primesc salariile întregi din august

– Angajaţii Rompetrol care acceptaseră voluntar tăierea salariului cu până la 20% îşi primesc, începând din aceste zile, din nou salariul întreg, deşi grupul nu a atins la jumătatea anului ţinta de profit operaţional stabilită în urmă cu aproximativ şase luni, când s-a luat decizia.

.
Surse din interiorul companiei spun că a fost un gest de bunăvoinţă al proprietarilor kazahi, care au preluat recent 100% din Rompetrol, după ce omul de afaceri Dinu Patriciu s-a retras din acţionariat, şi care au început, de altfel, o serie de schimbări la nivel de management şi de proceduri.

“Aproximativ 50-60% dintre cei circa 9.000 de salariaţi ai grupului au fost de acord cu reducerea salariului cu 20% pentru primele şase luni ale anului. La 1 iulie, dacă nu se atingea un profit operaţional de 100 milioane de dolari, măsura ar fi urmat să fie prelungită cu încă şase luni”, au explicat sursele citate. Potrivit lor, deşi nivelul de profit nu s-a atins, kazahii au decis să oprească reducerea veniturilor.

La rândul său, liderul sindicatului Petrochimistul, Petrică Tancău, care reprezintă interesele salariaţilor Rompetrol, a explicat că din august salariile (pentru luna iulie) se plătesc întregi.

Singura problemă rămasă de rezolvat este când îşi vor recupera cei aproximativ 4.500 de oameni banii înapoi, pentru că aşa au şi fost convinşi să fie de acord cu decizia luată la nivel de management. Sursele citate spun că, în 2009, sunt şanse foarte mici pentru recuperarea banilor.

Sursa: Business Standard

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.