EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Udrea riscă închisoarea dacă nu merge în Parlament

0

– Ordinul de sfidare a Parlamentului dat de ministrul Turismului, ca pe propria mosie, subalternilor sai, a fost respectat cu sfintenie de acestia, relateaza Ziua

–  Nici unul dintre ei nu s-a prezentat, ieri, la Comisia de Ancheta

– Din Romania Libera aflam ca Udrea risca inchisoarea daca nu merge in Parlament. Deputatii o avertizeaza pe sefa Turismului ca nu a trimis nici pana acum documentele cerute, fapta pentru care este prevazuta pedeapsa cu inchisoarea.

.
Ordinul Elenei Udrea dat angajatilor din Ministerul Turismului (MT) de a nu se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de ancheta a fost ascultat, functionarii citati lipsind ieri in bloc de la audieri.

Misterul inregistrarii conversatiei private dintre unii membri ai Comisiei nu a fost elucidat, aceasta conducand in schimb la o joaca de-a baba-oarba cu plangerile penale. Avocat de meserie, Udrea ii ameninta pe deputati cu Parchetul, dar uita ca inregistrarea a fost facuta ilegal.

In schimb, deputatii ameninta ca depun plangere pentru ca au fost spionati, dar se gandesc mai bine si renunta, pentru ca nu are rost sa se bata „in denunturi”. In tot acest duel al plangerilor penale, nimeni nu mai pare interesat sa afle unde s-au dus banii publici de la minister.

Elena Udrea a anuntat luni seara, comportandu-se ca un stapan pe feuda, ca nici ea si nici un angajat al ministerului nu vor mai participa la audierile Comisiei.

Desi Udrea si-a justificat ordinul prin comportamentul partinitor aratat de deputati in spatele usilor inchise, prin refuzul de a se pune la dispozitia Comisiei este pasibila de incalcarea a doua legi: Regulamentul Camerei Deputatilor si Legea raspunderii ministeriale.

Daca in Regulamentul Camerei se specifica doar ca „persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata Comisiei de ancheta parlamentara”, Legea raspunderii ministeriale este mult mai dura, prevazand pedeapsa cu inchisoarea pentru „prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau Prese­dintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister”, dar si pentru „refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, (…) informatiile si documentele cerute de acestea in cadrul activitatii de informare a Parlamentului de catre membrii Guvernului”.

.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.