Fraudă record cu carduri bancare

Albert Gonzalez, aflat in inchisoare din 2008, era deja suspectat ca a deturnat peste 40 de milioane de conturi bancare. Recent, acesta si-a batut propriul record, fara sa iasa din inchisoare, scrie cotidianul francez Le Figaro.

Autoritatile americane au descoperit luni ca barbatul, urmarit deja pentru intruziuni in sisteme de plata, era de asemenea in miezul celei mai importante fraude cu carduri bancare din istoria Statelor Unite.

Autoritatile il suspecteaza ca a piratat, intre 2006 si 2008, adica inainte de a fi arestat, aproximativ 130 de milioane de conturi.

În legatura cu 2 complici rusi, Albert Gonzalez ar fi operat intruziuni in bazele de date ale Payment Systems, o platforma de plata a magazinelor 7-Eleven si Hannaford Brothers, precum si a doua alte intreprinderi ale caror nume nu au fost dezvaluite.

Gonzalez ar fi pus la punct un sistem cu scopul de a patrunde in retele pentru a plasa apoi “cookies”.

În continuare, datele piratate erau trimise pe servere in California, in Illinois, dar si in Letonia, in Olanda si in Ucraina, pentru a fi vândute.

Pentru noile fapte, Albert Gonzalez risca o pedeapsa cu 20 de ani de inchisoare.

El trebuia deja sa compara in fata justitiei luna viitoare pentru ca a patruns in sistemul informatic al lantului de restaurante Dave & Buster”s, chestiune care a atras arestarea sa in mai 2008.

În plus, el era acuzat de o intruziune masiva in mai multe retele de magazine, pentru care risca o condamnare pe viata. În aceasta afacere, pagubele au fost evaluate la peste 400 de milioane de dolari.

Pe când locuia in Florida, Albert Gonzalez fusese arestat prima oara in 2003, la New Jersey.

El acceptase insa atunci sa coopereze cu serviciile secrete la prinderea complicilor sai pirati in materie de informatica.

Însa abia ulterior autoritatile au descoperit ca el facea de fapt un joc dublu, lucrând cu criminalii cautati, pe care ii informa câteodata despre anchetele referitoare la ei, mai scrie Le Figaro.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.