Neregulile de la Drumuri s-au prescris. Toată lumea scapă

– Peste 15 % dintre contractele Companiei de Drumuri cu nereguli grave potrivit Autorităţii pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice. Cea mai frecventă: oficialii au uitat să facă şi licitaţie.

– Pentru jumătate dintre acestea s-au dat amenzi modice. Pentru restul nu s-a dat nimic – problemele s-au prescris

.
Opt din 48 de contracte încheiate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în perioada 2008-2009 au probleme grave de legalitate. Constatarea nu îi aparţine presei, ci chiar Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Contractele, care se referă la lucrări de pază şi întreţinere a drumurilor şi pentru asistenţă juridică, au o mare problemă: s-au dat câte unei firme, prin „negociere directă“, fără să se mai obosească nimeni să dea un anunţ şi să facă o licitaţie.

Autoritatea de Monitorizare n-a făcut mare lucru. Pentru patru contracte cu nereguli a dat amenzi Companiei de Drumuri. Compania a plătit amenzile, de zeci de mii de lei, iar contractele, în valoare de milioane de euro, „curg“ mai departe.

Printre fericiţii beneficiari ai contractelor se numără „regele asfaltului“, Costel Căşuneanu, şi Romprest, firma care face şi curăţenie în sectorul 1. Celelalte patru contracte nici n-au putut fi sancţionate cu amenzi, pentru că n-au fost descoperite la timp. Astfel, s-a depăşit termenul de 12 luni de prescripţie al contravenţiilor în cazul achiziţiilor publice.

Integral în Gândul

.

O altă „metodă” folosită de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru a-şi servi clientela:

“Golănie” în construcţii: statul a favorizat firma “Romstrade” pentru a obţine un credit de 140 milioane euro

.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.