Nu vrem 32 de măsuri, ci măcar 9 măsuri concrete şi viabile

Antreprenorii romani spun ca masurile lansate de coalitia de guvernare fie nu au legatura cu economia reala, fie sunt vagi si neclare.

.
„Ceea ce se intampla acum este total gresit: se lasa multi bani publici la dispozitia unor politicieni care nu stiu ce pregatire economica au sau daca au gestionat vreodata vreun buget al unei firme. De ce nu sunt oameni de afaceri in consiliile locale?”, spune Ioan Micula, presedintele European Food si actionar al European Food & Drinks.

Micula apreciaza ca prioritatile Guvernului ar trebui sa fie salvarea agriculturii si a locurilor de munca din economie si sustinerea producatorilor care exporta.

„Exporturile pot intari leul, nu dobanda BNR. Exportatorii ar trebui sa beneficieze de dobanzi subventionate.”

Spre exemplu, printre masurile care se regasesc pe lista elaborata recent de Guvern se afla si extinderea programului Rabla pentru tractoare si alte utilaje agricole. „Ce face un agricultor cu tractorul daca nu poate vinde produsul pe piata din cauza competitiei din import?

„Nu as vrea 32 de masuri, cate s-au propus, vreau noua viabile si pornite, ca poate cu 32 iar ne disipam eforturile si umane, si financiare. Trebuie sa avem cateva masuri concrete, clare, care sa produca efecte”, spune Gheorghe Nica, director general al companiei Intercereal Ialomita.

Integral în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.