O agenţie desfiinţată, pusă să cheltuiască 4,7 milioane de euro

Chiar a doua zi dupa ce Guvernul a anuntat cu mare pompa desfiintarea mai multor agentii din stufosul aparat de stat cu scopul economisirii banului public pe timp de criza, una dintre agentiile ce urmeaza sa dispara se grabeste sa cheltuiasca 4,7 milioane de euro.

.

Este vorba despre Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), agentie care se ocupa de tot ce inseamna sistemele e-guvernare si e-licitatie.

ASSI tocmai a anuntat ca organizeaza o licitatie de 4,7 milioane de euro pentru realizarea unui „ghiseu electronic central”, la nivel national, prin care toti agentii economici, cetatenii din toata tara si autoritatile publice vor putea opera online plati, formulare, declaratii etc.

Din suma totala, aproximativ un milion de euro este suma de participare din bugetul viitoarei inexistente ASSI.

Agentia pare indiferenta la apelurile repetate din ultimele luni ale premierului Emil Boc pentru restrictionarea cheltuielilor bugetare pe fondul crizei: acum o luna, ASSI a cumparat 35 de computere si laptopuri, dupa ce in luna mai a facut angajari de personal.

Reprezentantii ASSI si ai Ministerului Comunicatiilor spun ca „nu exista deocamdata nici o hartie oficiala prin care sa se confirme desfiintarea agentiei”, drept pentru care isi desfasoara activitatea ca si pana acum.

Integral în România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.