Şepci antidiscriminare de două miliarde

– CNCD a cheltuit 220.000 de RON pentru materiale promotionale destinate romilor in cadrul unui program educational in judetul Harghita

.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a cheltuit mai mult de doua miliarde de lei vechi pentru sepci, cani si pixuri in cadrul unei singure campanii de combatere a discriminarii romilor din judetul Harghita.

CNCD a desfasurat anul acesta „Programul educational pentru prevenirea si combaterea discriminarii romilor in localitatile Plaiesii de Sus si Casinu Nou, comuna Plaiesii de Jos, judetul Harghita”, program care a costat 417.457 de lei noi.

Practic, CNCD a distribuit materiale promotionale cu sigla proprie – cani, pixuri, sepci, brelocuri si agende – in valoare de 220.000 de lei – pentru 1742 de persoane (comuna Plaiesii de Sus are 850 de locuitori, iar comuna Casinu Nou are 892 de locuitori).

Consiliul Judetean Harghita (CJH) a contestat insa eficienta acestui program, considerand ca „romii au nevoie de scoli si locuri de munca, nu de materiale promotionale”. Potrivit unui comunicat al CJH, din suma alocata acestui program, care depaseste 400.000 de lei, ar fi fost posibila scolarizarea a 2000 de copii romi, implementarea unui program care sa-i sprijine pe someri, reabilitarea drumurilor, dezvoltarea economiei locale, renovarea unor scoli sau realizarea unor investitii in domeniul sanatatii publice.

Integral în Ziua

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.