Trei sferturi dintre români susţin că România se îndreaptă într-o direcţie greşită

Aproximativ 3 sferturi dintre români (76%) sustin ca in România lucrurile merg intr-o directie gresita, releva un sondaj CURS, efectuat in perioada 22 iulie – 2 august, la comanda Partidului Social Democrat, si remis marti.

Potrivit sursei citate, 19% dintre repondenti au declarat ca lucrurile in România merg intr-o directie buna, si numai 5% au raspuns ca “nu stiu sau nu pot aprecia” acest lucru.

Studiul sociologic mai arata ca 81% dintre persoanele intervievate considera ca economia tarii se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce doar 14% sunt de parere ca economia merge intr-o directie buna, restul de 5% declarând ca nu stiu ce sa raspunda la aceasta intrebare.

La intrebarea “cum ati descrie situatia economica a României in acest moment?”, 63% dintre persoanele intervievate au raspuns ca ea este “proasta”, 22% – “foarte proasta”, 12% – buna si doar un procent ca foarte buna, iar 2% au raspuns ca nu stiu.

Acelasi studiu mai arata ca 36% dintre persoanele chestionate au apreciat ca in urmatorul an situatia economica a tarii va ramâne la fel, 32% ca ea se va inrautati, iar 23% ca se va imbunatati, diferenta de 9% fiind data de cei care au spus ca nu stiu sa raspunda la aceasta intrebare.

Conform sondajului, 64% dintre subiecti sunt de parere ca situatia lor economica, comparativ cu anul trecut, se va inrautati, 23% considera ca vor fi in aceeasi situatie si numai 10% cred ca le va fi mai bine, iar 3% au raspuns ca “nu stiu”.

De asemenea, 25% dintre cei chestionati au mentionat ca cea mai importanta problema cu care se confrunta România, care ar trebui rezolvata de catre presedinte, este economia, 24% – nivelul de trai al populatiei, 8% – sanatatea, 7% – pensiile, 6% – agricultura si salariile, 5% – somajul si coruptia, 4% – educatia, 2% – impozitele si taxele, iar 1% – politica externa, infrastructura rurala, valorile morale, locuintele si tinerii care pleaca in strainatate.

A doua problema a României ca importanta ce ar trebui rezolvata de catre seful statului este, in opinia a 15% dintre repondenti, nivelul de trai al populatiei, pentru 10% – economia, sanatatea si salariile, pentru 9% – agricultura si pensiile, pentru 8% somajul si coruptia, la 5% – educatia, 3% impozitele si taxele, 2% – locuintele si tinerii care pleaca in strainatate, 1% infractionalitatea, ordinea, infrastructura rurala, problemele legate de transport si trafic, valorile morale si altele.

4% dintre cei intervievati au raspuns ca “nu stiu”.

Sondajul a fost realizat in perioada 22 iulie – 2 august pe un esantion de 1.500 de votanti, marja de eroare a cercetarii sociologice fiind de plus/minus 2,5%, la un nivel de incredere de 95%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.