89 de accidente pe calea ferată în care au fost implicate microbuze

0

Un numar de 89 de accidente in care au fost implicate vehicule de transport persoane care nu au respectat regulile de trecere cu calea ferata au avut loc in primele 7 luni ale anului, potrivit datelor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Accidentele s-au soldat cu 33 de morti si 30 de raniti, majoritatea fiind cauzate de nerespectarea regulilor de circulatie de catre conducaorii auto la trecerea la nivel cu calea ferata.

Potrivit Asociatiei Industriei Feroviare din România (AIF), tragedia din localitatea ieseana Scânteia este doar un alt rezultat dintr-un lung sir, cauzat de concurenta neloiala pe care o exercita transportul rutier in fata celui feroviar, concurenta imposibil de câstigat de catre traficul feroviar, din pricina ignorarii repetate a transportatorilor rutieri de calatori sau marfa a Legii Circulatiei, incalcarea legislatiei de organizare a transporturilor, dar si a legislatiei fiscale.

Potrivit feroviarilor, lipsa unor controale eficiente din partea autoritatilor statului român a permis proliferarea transportului ilegal, de persoane si de marfuri, a transportului care contribuie la cresterea evaziunii fiscale prin nedeclararea incasarilor efectuate, dar si la distrugerea prematura a infrastructurii rutiere prin nerespectarea tonajului maxim admis pe osie.

Cu aceasta incalcare continua a legilor, transportul feroviar nu poate concura dat fiind controlul strict efectuat la toate nivelele de organizare a traficului, ceea ce conduce la o discrepanta majora in tarifele practicate.

De asemenea, potrivit AIF, gravul accident de la Scânteia reprezinta “o reflectie a subfinantarii cronice a caii ferate (fapt semnalat in repetate rânduri de catre asociatia noastra), deoarece reducerea continua a bugetelor de investitii si intretinere a caii ferate impiedica instalarea unor echipamente care sa sporeasca gradul de siguranta a acesteia, ce face diferenta intre calea ferata si transportul rutier”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.