Cea mai ieftină casă „la cheie”: 400 de euro mp

Preţurile la case, în funcţie de materialul folosit la construcţie, lemn, fier, cărămidă sau polistiren, au scăzut cu până la 60% în acest an, raportat la anul 2008. Chiar şi aşa, vânzările sunt la jumătate.

.

Cea mai ieftină soluţie pentru cei care vor să îşi construiască casă, în această perioadă este cea a casei pe structură de lemn. Clienţii care preferă casă pe model american, construită pe structură de lemn, cu pereţi din panouri tip sandwich, adică panouri OSB umplute cu vată minerală, plătesc 428 de euro metrul pătrat construit de construcţie, la cheie, cu tot cu TVA.

“Avem şi o variantă la roşu pentru acest tip de casă, pe structură de lemn. Preţul este de 109 euro metrul pătrat pentru construcţiile până în 150 de metri pătraţi şi de 89 de euro metrul pătrat pentru cele ce depăşesc 150 de metri pătraţi.  La aceste preţuri se adaugă şi TVA”, ne-a spus Viorel Cârjaliu, director tehnic al firmei SC. Maria House SRL, adăugând că anul trecut metrul pătrat de casă pe structură de lemn, la roşu, costa 145 de euro metrul pătrat plus TVA.

Locul doi în topul celor mai ieftine case este ocupat de casa construită din panouri de polistiren umplute cu beton. Sistemul este alcătuit din două panouri uşoare din polistiren expandat, unite cu bride din plastic dur încastrate. Locul dintre aceste panouri din polistiren este umplut cu beton.

“Preţul acestui tip de construcţie este mai mic faţă de anul trecut cu 20%. Acum, varianta casei din panouri de polistiren umplute cu beton costă, la roşu, 200 de euro metrul pătrat, iar la cheie, 450 de euro metrul pătrat, cu tot cu TVA”, spune Marin Cruţescu, directorul general la SC AMVIC SRL.

Locul trei în topul celor mai convenabile case este locuinţa pe structură metalică. “Casele pe structură metalică s-au iefinit cu aproximativ 10%. În 2009, metrul pătrat de casă construită pe structură metalică costă 480 de euro, cu tot cu TVA, în timp ce anul trecut costa 540 de euro. În plus, din acest an, casele pe structură metalică pot fi comandate şi în faza de roşu”, ne-a spus Marius Rotaru, director la SC Unic Rotarex SRL.

Integral în Cotidianul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.