Comisia o aşteaptă pe Udrea la audieri, ministrul face plângeri penale

Comisia parlamentara de ancheta in cazul cheltuielilor de la Ministerul Turismului o asteapta si joi pe Elena Udrea la audieri, desi aceasta a anuntat ca nu va veni si ca va face plângeri penale impotriva membrilor comisiei.

“Mâine avem ca punct pe ordinea de zi audierea mninistrului Elena Udrea”, a subliniat presedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban, la finalul sedintei de miercuri.

Deputatul social-democrat Aura Vasile a prezentat o scrisoare, despre care a spus ca a trimis-o Elena Udrea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor si comisiei de ancheta, in care ministrul ii acuza pe membrii comisiei de infractiuni privind inregistrarile neautorizate de la o discutie care a avut loc joia trecuta.

“Datorita situatiei create, prin dovedirea ilegalitatilor comisiei si a scopurilor pe care aceasta le are, am decis formularea de plângeri penale pentru fiecare participant la aceasta discutie, la acest complot, pentru savârsirea urmatoarelor infractiuni: abuz in serviciu contra intereselor publice, contra intereselor persoanei, asocierea in vederea savârsirii de infractiuni, incercarea de a determina marturia mincinoasa”, se arata in scrisoarea atribuita lui Udrea.

În aceeasi scrisoare, ministrul sustine ca inregistrarile neautorizate reprezinta o dovada a presupuselor actiuni ilegale ale forului de ancheta. “Ne aflam intr-o situatie fara precedent in istoria institutiilor democratice de dupa 1989.

Sub umbrela unei institutii democratice, parlamentul Românei incearca lichidarea unui ministru prin mijloace specifice fostei Securitati sau actualei lumi interlope.

Avem dovada faptului ca aceasta comisie actioneaza ilegal, având ca singur scop de a discredita PD-L, incercând cu orice pret sa-mi fabrice fapte penale care nu exista.

Conform discutiilor membrilor comisiei, din inregistrarile prezentate in mass-media, acestea au ca obiectiv nu verificarea legalitatii actiunilor ministrului Turismului, ci inculparea ministrului Turismului.

Si lucrul acesta doresc sa-l faca prin amenintari, santaj, ascultarea telefoanelor, dezinformare, intoxicare, manipularea opiniei publice si minciuna”, se mai arata in scrisoarea Elenei Udrea catre conducerea Camerei Deputatilor.

De asemenea, Udrea a precizat ca nu se va prezenta la audierile de joi, atât timp cât deputatii surprinsi pe inregistrarile de saptamâna trecuta mai fac parte din comisie.

În replica la cele aratate in scrisoare, deputatul liberal Adriana Saftoiu a precizat ca o inregistrare neautorizata nu poate fi considerata proba intr-un dosar penal.

“Am inteles ca doamna Udrea are pregatire juridica… În ce masura in justitie o inregistrare neautorizata devine proba la dosar?!”, a spus Saftoiu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.