Consumatorii ar putea să plătească reviziile tehnice la instalaţiile de gaze

Furnizorii de gaze naturale vor trebui sa anunte consumatorii, incepând din 2010, ca acestia din urma trebuie sa realizeze verificarea si revizia instalatiilor si sa plateasca firme autorizate pentru aceste operatiuni, se arata in textul unui proiect de ordin al presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, publicat pe site-ul institutiei.

Firmele la care vor apela consumatorii trebuie sa fie autorizate de ANRE. Potrivit sursei citate, furnizorii au obligatia sa intocmeasca si sa inainteze ANRE un raport privind activitatea de informare a consumatorilor casnici.

ANRE are dreptul sa solicite furnizorilor completarea, clarificarea, detalierea si/sau exemplificarea, dupa caz, a datelor si informatiilor cuprinse in raportul inaintat.

Termenul in care raspunsul de clarificare va fi inaintat ANRE este de 30 de zile de la data solicitarii.
Ordinul ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010.

“Dreptul consumatorului casnic de a fi informat trebuie adus la cunostinta acestuia de catre furnizorii de energie electrica si gaze naturale cel putin prin intermediul unui afis (…) care va fi expus la toate punctele de relatii cu clientii, in locuri usor accesibile si vizibile”, potrivit documentului.

În termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestui regulament, furnizorii de energie electrica si gaze naturale au obligatia de a elabora o procedura interna, proprie, privind inregistrarea, investigarea si solutionarea petitiilor primite de la consumatori, denumita in continuare procedura interna, si de a face public un extras al acesteia care sa contina doar informatii ce privesc consumatorii.

Acest lucru poate fi realizat prin oferirea in mod gratuit, la cerere, a extrasului tiparit, afisarea pe pagina proprie de internet, afisarea la toate punctele de relatii cu clientii, in locuri usor accesibile si vizibile.
La momentul incheierii contractului, furnizorul are obligatia de a-i inmâna consumatorului extrasul tiparit al procedurii interne.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.