Ministerul de Finanţe, acuzat că a sustras ilegal un document remis Comisiei „Udrea”

– Seful comisiei „Udrea”, vicepresedintele liberal Ludovic Orban, sustine ca documentul retras de catre curierul Ministerului Finantelor demonstra ilegalitatea unor decizii luate de Elena Udrea, iar dupa ce a fost modificat, documentul sustine legalitatea acelor decizii.

.
Comisia parlamentara de ancheta privind Ministerul Turismului (MT) solicita Ministerului Finantelor sa-i puna la dispozitie toate documentele trimise catre Camera Deputatilor referitoare la cheltuielile de la ministerul condus de Elena Udrea.

Presedintele Comisiei, Ludovic Orban, a acuzat miercuri Ministerul de Finante ca un curier de-al acestei institutii a retras un document trimis la Camera Deputatilor, in care ministerul certifica ilegalitatea schimbarii destinatiei unor fonduri la Ministerul Turismului.

„Pentru episodul de neacceptat, care s-a petrecut astazi, privind adresa Ministerului Finantelor, catre Comisia de ancheta, care a fost modificata, solicitam Ministerului Finantelor sa ne puna la dispozitie continutul initial al documentului transmis, sa ne dezvaluie identitatea persoanei care a adus documentul initial si care ulterior, dupa inregistrare si intrarea in interior a documentului, l-a retras – eu va spun, este, la limita, sustragere de documente, lucru extrem de grav -, pentru a putea sa audiem aceasta persoana. Si, de asemenea, sa solicitam aceluiasi Minister al Finantelor sa ni se elucideze imprejurarea in care un curier a fost trimis oficial de Ministerul Finantelor, pentru a-i modifica continutul„, a spus Orban, la finalul sedintei de miercuri a Comisiei de ancheta.

Potrivit deputatilor comisiei, in noul document transmis de Ministerul Finantelor se arata ca presa a interpretat eronat documentul initial, Ministerul Turismului respectand legislatia cand a finantat din bugetul de stat actiuni de promovare turistica, desi nu avea credite bugetare aprobate pentru acestea.

Partidul National Liberal solicita demisia ministrului Finantelor, Gheorge Pogea, fiindca acesta „isi permite sa jongleze cu documentele asumate de Ministerul Finantelor, dupa cum convine intereselor doamnei Udrea„, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

Liberalii s-au aratat ingrijorati de faptul ca de la Registratura Parlamentului Romaniei au fost retrase si inlocuite documente ale Ministerului Finantelor care vizau activitatea Ministerului Turismului.

Sursa: Ziua

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.