Ministerul Finanţelor cere rejudecarea proceselor privind sporurile magistraţilor

0

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) au cerut, miercuri, la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ), rejudecarea proceselor câstigate de magistrati la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) privind sporul de stres de 50%.

La ÎCCJ au avut loc, miercuri, trei recursuri la deciziile CAB prin care s-a dat câstig de cauza reprezentantilor instantei supreme privind sporul de 50%.

MFP a mai cerut rejudecarea proceselor pierdute cu Institutul National al Magistraturii (INM), Scoala Nationala de Grefieri si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), având ca obiect acelasi spor.

Magistratii ÎCCJ au ramas in pronuntare, miercuri, in legatura cu recursurile formulate de reprezentantii MFP.

CAB a admis, pe 9 iulie, cererea ÎCCJ de anulare a adresei Ministerului prin care a fost suspendata plata sporului de solicitare neuropsihica de 50% la salariile magistratilor de la acesta instanta.

ÎCCJ a dat in judecata MFP, solicitând anularea adresei si deschiderea liniei de credit pentru plata imediata a salariilor pe luna iunie catre personalul acestei instante, inclusiv a sporului solicitat.

Totodata, ÎCCJ a contestat la Curtea de Apel Bucuresti, sectia contencios, adresa MFP prin care se aducea la cunostinta ca salariile nu cuprind sporul de 50%. ÎCCJ considera ca MFP nu are dreptul sa anuleze, printr-o adresa, acordarea acelui spor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.