Un român, mergând în zigzag, a stabilit recordul absolut la băutură pe Autostrada Soarelui: 1,66 mililitri alcool în aerul expirat

Un şofer bucureştean a doborât recordul la condus în stare de ebrietate pe Autostrada Soarelui. Agenţii de circulaţie au fost alertaţi de mai mulţi şoferi care sesizau că un autoturism Ford Focus se deplasează cu viteză, în zigzag, punând în pericol siguranţa traficului.

.
Cursa a fost oprită după numai câteva minute, în jurul orei 16.50. Poliţiştii l-au tras pe dreapta pe şoferul reclamat şi, încă de la prima vedere, şi-au dat seama că au de-a face cu unul băut. Pus să sufle în fiolă, T. Nicu, de 41 de ani, a reuşit să-şi treacă numele în top-ul şoferilor băuţi de pe Autostrada Soarelui.

“Avea o concentraţie de 1,66 mililitri de alcool în aerul expirat, spun poliţiştii. Surprinzător, deşi era foarte beat, omul se ţinea bine pe picioare şi vorbea relativ coerent”. Agenţii i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

“De regulă, pe autostradă nu intră şoferii care au băut puţin, explică poliţiştii. Dacă au băut puţin, încă realizează pericolul la care se expun, având în vedere viteza cu care se circulă pe autostradă şi evită acest traseu. Pe autostradă viteza legală este de 130 kilometri la oră. Gravitatea urmărilor creşte exponenţial. Acum trei săptămâni, un Mercedes AMG a intrat în depăşire la limită. A încercat să depăşească pe interior, pe banda de urgenţă. Roata a agăţat roata celuilalt autoturism. Mercedes-ul a ieşit pe câmp, s-a răsturnat de zeci de ori. S-a oprit după 200 metri. Creierii şoferului i-am adunat de pe câmp. O femeie aflată în dreapta şoferului a murit şi ea în urma impactului”

Sursa: Gândul

Citește și
1 Comentariu
  1. Cipri spune

    Daca se intampla ceva cu soferul baut, isi merita soarta! Dar daca se intampla ceva cu niste oameni nevinovati? De asta imi e frica sa merg pe autostrada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.