Volksbank, sancţionată pentru practici comerciale incorecte

Comisarii suceveni de la Protectia Consumatorilor au amendat sucursala Volksbank cu 10.000 de lei, pentru incalcari repetate ale legislatiei in domeniul financiar-bancar, dispunând masuri in vederea remedierii deficientelor constatate.

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Suceava, Elena Oanea, a declarat, miercuri, ca sucursala Volksbank a mai fost sanctionata de 4 ori, cu amenzi in cuantum de 19.000 de lei, pentru practici comerciale incorecte si pentru incalcarea prevederilor unei ordonante de Guvern privind protectia consumatorilor.

Oanea a explicat faptul ca sanctiunile au fost aplicate pentru modificarea continua a dobânzii fixe mentionate in contracte si pentru majorarea dobânzii anuale efective – DAE.

Totodata, Oanea a precizat ca institutia bancara nu are stipulate in acte aditionale la contract informatii complete, vizând formula de calcul DAE.

Potrivit sefului OJPC Suceava, in urma verificarii unor plângeri, s-a constatat ca Volksbank nu-si notifica in scris clientii, cu confirmare de primire, astfel incât acestia sa-si poata exprima acordul sau dezacordul fata de cresterile costurilor platite lunar.

Oanea a explicat ca, in momentul in care se prezinta la ghiseu pentru efectuarea de platii, clientilor le sunt inmânate grafice in care apar costuri modificate unilateral de banca.

De la inceputul anului, comisarii din cadrul CJPC Suceava au verificat aproximativ 650 de reclamatii si sesizari la adresa bancilor, iar pentru diverse nereguli au dat trei avertismente si 14 amenzi in valoare de 69.000 de lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.