Achiziţie-record în imobiliare: 3,5 milioane de euro

Record de vânzare pe piaţa de imobiliare din 2009: o vilă din piaţa Gh. Cantacuzino, fostul sediu al Ambasadei Malaysiei, a fost achiziţionată cu peste 3,5 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din domeniu încheiată în ultimele şase luni. Preţul este cu 40% mai mare decât ultimul record de 2,5 mil. euro, anunţat de Business Standard în urmă cu trei luni.

.
Ambasada Malaysiei a obţinut la începutul lunii iunie între 3,5 şi 4 mil. euro pentru fostul sediu din piaţa Gheorghe Cantacuzino nr. 1, după aproape patru luni de negocieri. Casa are 900 mp de teren şi 600 mp de construcţie efectivă.

Bogdan Tohăneanu, reprezentantul cabinetului de avocatură care a intermediat deal‑ul, a confirmat pentru Business Standard valoarea tranzacţiei şi a adăugat că “este probabil cea mai mare sumă plătită de o persoană fizică pentru un imobil”.

”Tranzacţia este foarte mare dacă luăm în considerare că, de la începutul acestui an, toate segmentele pieţei rezidenţiale au fost aproape blocate. Noul proprietar este Ariadna Avram, fondatorul Top Diagnostics România, firmă de distribuţie de echipamente medicale, parţial achiziţionată de concernul Roche la sfârşitul lui 2008.

Anul trecut, imobilul a fost scos la vânzare la preţul de 7,5 mil. euro, însă, în februarie, negocierea a plecat de la 5 mil. euro. Potrivit surselor apropiate noului proprietar, Avram doreşte să transforme casa într-un muzeu al familiei.

Sursa: Business Standard

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.