Cât costă prima zi de şcoală?

Pentru a echipa un copil cu tot ce este necesar pentru şcoală, un părinte trebuie să scoată din buzunar cel puţin 300 RON.

.

Cu aceşti bani poate achiziţiona rechizitele de bază: caiet de 48 de file 0,9 RON, bloc de desen 1,8 RON, penar echipat cu tot necesarul 15 RON, plastilină 4 RON, acuarele 10 RON, carioci 5 RON, culori 7 RON, trusă de geometrie 15 RON.

La ghiozdane, preţurile variază de la 30 la 150 RON, echipamentul sportiv porneşte de la suma de 40 RON şi poate ajunge la 150 RON.

Pentru uniforma şcolară este nevoie de minim 30 RON pentru fetiţe şi 50 RON pentru băieţi, însă uniformele de gimnaziu, personalizate în funcţie de opţiunea şi specificul fiecărei şcoli ating sume mult mai mari, peste 150 RON.

Încălţămintea, pantofi şi adidaşi pentru orele de educaţie fizică, porneşte de la 50 RON şi poate depăşi 150 RON, pentru o pereche.

Acestea ar fi cheltuielile pentru un singur copil, însă în cazul familiilor cu doi sau mai mulţi şcolari, sumele ajung să fie greu de suportat, mai ales în condiţiile economice actuale.

Obiectiv de Suceava

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.