Incompetenţii se ocupă de reabilitarea termică la Iaşi

Un „destept” din Primarie s-a gândit ca va eficientiza activitatea institutiei daca va pune persoane care nu sunt de specialitate sa se ocupe de dosarele pentru reabilitarea termica.

Administratorii asociatiilor de proprietari sunt purtati aiurea pe drumuri, întrucât functionarii din Primarie, care ar trebui sa-i îndrume, nu stiu sa le arate cum sa completeze asa numita „fisa tehnica”. Astfel, administratorii trebuie sa calculeze trei tipuri de arii, desi, conform legii, sarcina respectiva ar reveni unui inginer constructor.

Pentru a intra în programul de izolare termica, administratorii trebuie sa depuna la Primarie documentatia completa a blocurilor, care include si fisa tehnica, ceva mai greu de completat de catre persoanele nespecializate.

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 18/2009, fisa tehnica ar trebui completata de o persoana de specialitate desemnata de Consiliul Local, dar reprezentantii Palatului Roznovanu i-au însarcinat pe angajatii Serviciului Asociatii Proprietari cu întocmirea dosarelor. Niciunul dintre anagajatii acestui serviciu nu are studii în domeniul constructiilor.

La sediul Serviciului Asociatii Proprietari sunt depuse 30 de dosare incomplete, din documentatie lipsind fisele tehnice.

Directorul de Investitii din cadrul Primariei, Dumitru Tomorug, considera ca inginerii constructori sunt prea importanti pentru a completa niste hârtii.

Directorul de Investitii sustine ca a transferat responsabilitatea întocmirii dosarelor de reabilitare termica la Serviciul Asociatii Proprietari pentru eficientizarea activitatii, dar nu a facut altceva decât sa încurce mai mult treburile.

Dosarele pe care le depun acum administratorii la Serviciul Asociatii Proprietari vor fi analizate, dar imobilele nu vor intra în programul de reabilitare termica de anul aceasta.

Sursa: Ziua de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.