Atlassib acuză vameşii unguri pentru blocarea unor turişti români

48 din cei 50 de turisti români care au fost blocati timp de 10 ore in vama ungureasca, Redici, si-au continuat, vineri dupa amiaza, drumul cu un alt autocar Atlassib, spre Italia.

Ei acuza de abuz vamesii unguri care au oprit autocarul, din cauza a doi calatori care transportau tigari, a precizat directorul general Atlassib, Daniel Micu.

“Firma noastra nu are nici o vina pentru ca doi pasageri aveau tigari netimbrate asupra lor si i-au prins vamesii unguri. Noi nu avem voie, conform legislatiei, de a face control asupra turistilor, a bagajelor acestora.

Compania noastra respecta legile europene si acuza de abuz autoritatile maghiare, care puteau sa retina pe cei 2 calatori, dar nu tot autocarul timp de zece ore”, a mai afirmat directorul general al Atlassib.

Acesta precizeaza ca Atlassib nu poate cere despagubiri celor doi turisti care au fost prinsi cu tigarile netimbrate la vama Redici, dintre Ungaria si Slovenia.

Turistii români nu si-au putut continua drumul, pentru ca cei doi români prinsi cu tigarile ilegale, nu au avut bani sa plateasca amenda de trei mii de euro, conform directorului Micu.

“Turistii au avut de suferit si au stat blocati zece ore, pentru ca cei doi români nu au avut bani sa plateasca amenda. Noi am trimis cât se poate de repede un alt autocar”, a explicat directorul Atlassib.

Seful Sectiei Consulare a Ambasadei României in Ungaria, Mihai Ursut a a firmat ca autocarul a fost sechestrat in cursul noptii de joi spre vineri, pentru ca nu s-a platit pe loc integral amenda. Conform acestuia au fost descoperite asupra celor doi calatori, 180 de cartuse de tigari netimbrate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.