Cel mai mare ajutor de şomaj din România: 1.700 de euro

– Cu 7.078 de lei pe lună, adică aproape 1.700 de euro, timişoreanul Mircea Ionescu (53 de ani) este românul care primeşte cel mai mare ajutor de şomaj. Ionescu a fost directorul Romtelecom Timiş, de unde primea un salariu lunar de aproximativ 66.000 de lei, potrivit calculelor efectuate de Business Standard.

.
Însă compania l-a inclus în programul de restructurare, iar din aprilie, fostul director a început să primească ajutor de şomaj proporţional cu veniturile din ultimul an de activitate. Dacă nu îşi va găsi de lucru pe un post corespunzător studiilor şi pregătirii profesionale, Ionescu va primi ajutor de şomaj până în iulie 2010.

Contactat de Business Standard, cel mai bine plătit şomer din România a spus că este, deocamdată, în căutarea unui loc de muncă. “Dar este aproape imposibil. Pentru comunicaţii, piaţa este moartă. Aţi văzut că a plecat şi domnul Bedros (fostul director Alcatel România, companie localizată în Timişoara, şi care a părăsit firma după ce a condus-o timp de 18 ani – n. red.).”

Mircea Ionescu a lucrat timp de 27 de ani doar în Romtelecom. Spune că a avut anterior oferte de joburi, dar că le-a refuzat, pentru că “presupuneau încălcarea principiului loialităţii”.

Timişoreanul menţionează că are propriile afaceri, companii la care este acţionar, şi că există oportunităţi enorme în criză. “De exemplu, o puşcărie privată. Da, asta aş vrea să fac”, a supralicitat fostul director.

În schimb, pe angajaţii sau pe managerii care nu au destui bani pentru a intra în afaceri Ionescu îi sfătuieşte “să rămână pe locuri, pentru că răul vine abia din martie, după alegeri”.

Cazul lui Mircea Ionescu nu este singular, iar direcţiile de muncă mai au în evidenţe ajutoare de şomaj de ordinul a 4.000-5.000 de lei. Managerii sunt una dintre categoriile cele mai afectate de inflamarea şomajului, fenomen generat de intrarea economiei în recesiune.

Business Standard

Citește și
1 Comentariu
  1. Geo Bogza spune

    Puscaria este chiar pentru el….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.