Elasis SRL Bacău a aruncat tone de carne expirată în plină stradă

– Firma bacauana Elasis a fost depistata ca a aruncat, in plin drum, peste 2,87 tone de preparate din carne, copite si capete de porc, toate expirate.

.
In data de 20 august, inspectorii veterinari si comisarii Garzii de Mediu au depistat in doua locuri, pe drumul Bacau – Onesti, la kilometrul 18, adevarate depozite de resturi de origine animala, care odata intrate in putrefacţie puteau declansa o adevarata „bomba ecologica şi epidemiologica” în zona.

Preparatele din carne aruncate in drum erau ambalate in pungi de cinci kilograme. Culmea ironiei, pe unele ambalaje mai exista eticheta care indica firma Elasis.

Veterinarii bacauani au luat la intrebari conducerea firmei, care a recunoscut imediat fapta. In urma cu câteva zile, aparatele frigorifice ale societatii s-au defectat, iar produsele din carne s-au alterat. De teama controalelor si de cuantumul ridicat al amenzilor, reprezentantii firmei s-au gândit sa arunce produsele.

„Puteau sa dea aceste produse la adapostul de câini sau la ferma de blana. In cel mai rau caz, puteau sa anunte Protan-ul pentru a le arde. Pentru nerspectarea Ordinului 80, privind circulatia produselor de origine animala si pentru abandonarea produselor in locuri neamenajate, noi i-am sanctionat cu 20.000 RON si le-am sistat activitatea”, a precizat Alin Iordanescu, directorul DSVSA Bacau. Garda de Mediu a acordat o amenda similara.

Sursa: Desteptarea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.